Receptes Castanyada

Receptes Castanyada

Els xips de boniato amb mandonguilles van ser tot un èxit ahir a l’escola!!!

Us passem algunes receptes per fer amb els nens aquests dies de castanyada, a veure si us surten bones!!

Castanyes al forn

Cal fer un tall a les castanyes i deixar-les com a mínim dues hores en remull. El més recomanable és deixar-les tota la nit a l’aigua, perquè s’hidraten i després són més fàcils de pair. Si es fan directament a les paelles foradades queden més seques. Llavors les posem al forn i, un cop cuites, cal que posem un drap per mantenir-les calentes.

Preparació

 • Deixem les castanyes 2 hores en remull
 • Escalfem el forn durant 10 minuts a 200 ºC
 • Mentre s’escalfa, fem un tall en la pela de les castanyes sense arribar a partir-les
 • Quan el forn està calent, col·loquem les castanyes a la safata del forn situada a mitja altura
 • Coem les castanyes 10 minuts i els donem la volta. Deixem que es facin 10 minuts més i ja les podem retirar del forn
 • Les tapem amb un drap per mantenir-les calentes

Castanyes al microones

Farem un tall profund amb  un ganivet de serra a la panxa de les castanyes, i les col·loquem en un recipient de silicona per a microones, que tingui tapa per mantenir el vapor a dins.

Cal vigilar-les mentre es couen durant uns dos o tres minuts en un microones de 800 wats. El temps de cocció dependrà de la potència de cada microones. És important tenir precaució quan traiem el recipient perquè el vapor està concentrat.

 • Fem un tall a les castanyes
 • Les deixem coure durant 2 minuts
 • Les deixem refredar per pelar-les amb facilitat

Castanyes bullides

Per la recepta de les castanyes bullides no cal deixar-les en remull prèviament. Es  fa un tall com sempre, i es poden posar a bullir just. Quan quedin un parell o tres de minuts abans que acabin de bullir, es pot afegir un polsim de comí i un raig d’anís. Precisament és en aquesta part de la cocció final quan agafen el sabor.

Preparació

 • Fem un tall a les castanyes
 • Les posem a  coure durant 20 minuts
 • Les deixem refredar per pelar-les

Recepta de massapà per fer panellets

El primer pas és l’elaboració del massapà, que si es fa casolà des del principi pot trigar hores. Els ingredients principals per a la recepta dels panellets són les ametlles i el sucre. Normalment, si es fan a casa, s’acostumen a fer una seixantena de panellets. Prenem aquesta quantitat com a referència. Així doncs, les mesures són:

 • 500 g d’ametlla en pols
 • 500 g de sucre de llustre (millor si trobeu el sucre en pols sense midó).
 • 1 clara d’ou + un rajolí petit d’aigua

Les quantitats poden variar en funció del gust. Si es prefereixen els panellets menys dolços caldrà disminuir la quantitat de sucre i augmentar-ne la d’ametlla. Si la preferència és que siguin molt dolços, s’haurà de fer el contrari. Cal fer un massapà per a cada gust que es vulgui tastar.

Elaborar el panellet i donar-hi forma

Un cop llest el massapà, la feina més feixuga ja està feta. Aleshores, comença l’elaboració del panellet pròpiament dita. Per fer-ho es comença agafant una porció de la massa i fent-ne un cilindre amb les mans. Es talla el cilindre en trossos petits dels quals es fan boles. Un cop fetes els donem la forma del panellet que s’està elaborant.

Pinyols, ametlles o coco per decorar el panellet

Finalment, s’hi afegeixen els ingredients per acabar d’elaborar el panellet. Es pot arrebossar el panellet amb pinyons, ametlla, coco, xocolata o sucre. També pots decorar-lo com vulguis i col·locar-lo en safates.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *