Control Parental a les plataformes

Control Parental a les plataformes

Reproduïm el correu enviat per l’escola i que creiem de molta importància:

En els últims dies ens estem trobant amb molts infants que tenen un joc violent, en molts casos, reproduint escenes de sèries televisives i videojocs que promouen la violència.
Des de l’escola ens preocupa molt aquest excés de violència que incrementa dia a dia i us demanem la vostra col·laboració parlant amb els vostres fills i filles sobre el tema.
Des de l’escola fomentem el diàleg davant dels conflictes i rebutgem qualsevol tipus de manifestacions violentes. De fet, a l’escola tenim bloquejat l’accés a pàgines web no adequades a la seva edat i els
docents ja treballem aquests temes amb els infants. No obstant, us demanem que des de casa continueu amb aquest ús responsable del món digital i controleu el contingut dels llocs on accedeixen els vostres fills/es.
Heu de tenir en compte que els infants tenen un molt fàcil accés a internet i que allà poden trobar moltes imatges i informacions pensades per adults (violència, vídeos i jocs per adults…) i en aquestes edats no són capaços de diferenciar la ficció de la realitat i/o intenten reproduir escenes que ells han vist. És per això que us recomanem que extremeu les precaucions i que feu servir el control parental per bloquejar determinats continguts no apropiats pels infants.
Si necessiteu ajuda de qualsevol tipus referent a aquest tema no dubteu en contactar amb nosaltres

 

Notícia del Consell Audiovisual:

El CAC demana a les famílies que evitin que els menors d’edat vegin la sèrie i recorda que les plataformes tenen sistemes de control parental.

És la sèrie del moment. «El juego del calamar» s’ha convertit en un fenomen mundial i en la millor estrena de la història de Netflix. Ara, aquesta ficció sud-coreana, on un grup d’adults participen en una competició sagnant de jocs infantils en què qui perd és assassinat, ha arribat també a alguns patis d’escoles catalanes.

Entre els 111 milions d’espectadors que la sèrie té arreu del món (segons dades de la plataforma, que no es deixa auditar externament i compta els visionats a partir dels 2 minuts), hi ha també nens i nenes, alguns de només 7 anys, i joves adolescents. Netflix la recomana per a majors de 16 anys a l’estat espanyol.

«A l’hora del pati, els nens jugaven a l‘»Un, dos, tres, pica paret» de tota la vida, però amb la diferència que hi havia dos ‘franctiradors’ al costat que ‘disparaven’ simbòlicament als que perdien. Els que quedaven eliminats es tiraven a terra jugant, fent veure que estaven morts», explicava Cristina Pasqual, mestra d’una escola de Sant Quirze del Vallès, a «La tarda de Catalunya Ràdio».

No és l’únic centre on els infants imiten jocs d'»El juego del calamar». També ha passat en una escola de Bèlgica i alguns centres del Regne Unit han advertit les famílies que no deixin mirar la sèrie als seus fills.

Aquest dijous també ho ha demanat el Consell de l’Audiovisual de Catalunya. El president, Roger Loppacher, recorda que les plataformes de vídeo tenen sistemes de control parental i insisteix que es facin servir.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *