«La disfressa la vam començar a pensar i a dissenyar al curs anterior»

Entrevista feta a la vocal de la Comissió de Carnestoltes per:

"La disfressa la vam començar a pensar i a dissenyar al curs anterior"

Carmen Galindo Castillo Vocal de la Comisió de Carnestoltes de l’AMPA Escola Miquel Martí i Pol

020-worker-1
Foto: Marc Rius

L’actual Comisió de Carnestoletes de l’AMPA Escola Miquel Martí i Pol va nèixer fa dos anys, tot i que ja hi havien participat en edicions anteriors del Carnaval. Tant l’any passat com aquest han aconseguit fer-se amb el Premi de Votació Popular. L’any anterior ho van fer amb 777 vots i l’han revalidat amb 1067 vots. A més, en aquesta edició de la rua han estat premiats amb el 3r Premi de Comparsa Adulta. Enguany la comparsa de la Martí i Pol s’ha anomenat “Mar de plástico” i ha estat vinculada amb el reciclatge. Parlem amb la vocal de la Comisió de Carnestoletes de l’AMPA Escola Miquel Martí i Pol Carmen Galindo Castillo sobre la complexitat d’organitzar una comparsa des de dins.

Per quina raó van triar la temàtica de la mar?

Vam triar aquesta qüestió perquè enllaça molt bé amb el fet que el col·legi sigui una escola verda. Al centre es treballa molt el reciclatge. De fet, des de P3 fomenten la separació de residus en contenidors de paper, plàstic i orgànic. Amb la comparsa volíem seguir treballant aquesta qüestió i conscienciar sobre com estem fent malbé els nostres mars i oceans abocant-hi moltes deixalles. No només preteníem sensibilitzar a les persones assistents a la rua sinó als mateixos nens i nenes que participaven amb nosaltres.

El nom de la comparsa és el d’una sèrie de televisió, el van triar per aquest motiu?

No, va ser per la raó que et comentava a la pregunta anterior.

Com és el procés organitzatiu per constituir la comparsa?

A l’escola tenim la Comisió de Carnestoletes que està formada per pares i mares del col·legi. Allà ens reunim i decidim com volem. Una vegada està consensuat entre tots i totes ens posem en contacte amb la resta de pares i mares. Per apuntar-se a la rua fixem un temps determinat. Un cop inscrits col·laborem conjuntament amb les famílies.

Disfressats érem 99 i sumant seguretat i el conductor de la rua érem 104 / Foto: Marc Rius

Aquest any quantes persones han integrat la seva comparsa? 

Disfressats érem 99 i sumant seguretat i el conductor de la carrossa érem 104.

Han augmentat en número respecte a l’any anterior?

Sí, el primer any que participàvem érem 66 persones i enguany s’hi han afegit 33 membres més.

Una vegada estan agrupats fixen les dates per a fer les disfresses, assajar…

Una cop tothom s’ha apuntat fixem uns dies per taller per tal d’ajudar les famílies a fer les disfresses. A més, passem tutorials, facilitem les teles i tot el material que necessiten. Altrament, fixem més dies per assajar la coreografia. 

Quants assajos han realitzat? 

Uns 5 o 6 assajos. 

I on els fan? 

Al col·legi. 

Com van decidir el disseny de la disfressa?

A la comissió som diversos pares i mares, però hi ha persones com la Mar i la Montse que hi entenen més d’aquest tema. Elles van estar fent proves, cosint teles i mirant d’incloure materials reciclats perquè quedes bonic. Elles han portat la batuta del disseny, feia mesos que estaven treballant-hi.

Per a fer la carrossa s'han utilitzat plàstic i altres materials reciclats / Foto: Marc Rius

Els materials per a fer la carrossa eren reciclats…

Sí, per a fer la carrossa s’han utilitzat plàstic i altres materials reciclats. En la mesura del possible hem intentat no gastar en material.

D’on venia el material reciclat?

Vam demanar-ho a les famílies del col·legi. En un missatge sol·licitàvem que ens portessin ampolles reciclades i d’altres materials reciclats.

Quan vau començar a treballar en aquest Carnestoltes?

Són moltes hores de feina. La disfressa la vam començar a pensar i a dissenyar el curs anterior. A l’octubre vam començar a fer les proves de les disfresses.

Ha sorgit alguna idea pel Carnestoltes següent?

De moment estem tancant l’edició d’enguany. Tot i això,  és cert que alguns participants ja han llançat propostes per a l’any següent. Tanmateix, s’ha de madurar i consensuar amb la resta de la comissió.

És un orgull que la gent s’hagi pres la molèstia de votar-nos / Foto: Marc Rius

Per tant, la gent està motivada i vol participar més…

Sí, la gent està bastant contenta, ja que només és el segon any i ja hem aconseguit el Premi de Votació Popular en ambdues ocasions. A més, enguany hem guanyat el 3r premi a la Comparsa Adulta. També és cert que l’any passat érem molt novençans i aquest any hem millorat moltes coses. Això es nota i la gent ho valora.

Quines diferències hi ha hagut entre l’any passat i aquest? 

Per part nostra, per exemple, a muntar els tallers. L’any passat no vam fer tutorials, enguany sí que hi havia. Amb els tutorials les persones que no podien venir a les reunions ho podien fer perfectament des de casa. La disfressa d’aquest any és molt més còmode. També hem millorat en la música, la coreografia, el temps i suposo que l’any que ve serà millor.

Com és haver rebut dos anys consecutius el Premi de Votació Popular?

Doncs estem molt contents que a la gent li hagi agradat. És un orgull que la gent s’hagi pres la molèstia de votar-nos.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *